Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић честитао Дејвиду Камерону поновни избор за премијера УК: Судбински је важно што Уједињено Краљевство препознаје значај интеграције Црне Горе у НАТО и ЕУ

Објављено: 21.05.2015. 01:06 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је честитку премијеру Уједињеног Краљевства Дејвиду Камерону, поводом његовог поновног избора на ту одговорну дужност.

„Користим прилику да поновим захвалност вашој Влади и вашој земљи на континуираној подршци и помоћи демократском и укупном развоју Црне Горе. За нас је посебно био подстицајан закључак НАТО Самита у Кардифу о отварању фокусираног и интензивираног дијалога са Црном Гором и доношењу одлуке на министарском нивоу до краја ове године о позиву за чланство у Алијанси. Ми посебно цијенимо конкретну помоћ кроз ПЕЛТ програм и друге пројекте који доприносе интероперабилности војске, реформама одбране и испуњавању бројних обавеза у процесу евроатлантске интеграције” - истакао је предсједник Владе Мило Ђукановић.

Премијер Ђукановић се осврнуо и на изузетну сарадњу у преговарачком процесу Црне Горе са ЕУ, као што су велики пројекат ИПА – ЕУРОЛ за владавину права, ПроАццессион који се бави изградњом техничких вјештина и формалним комуницирањем са структурама ЕУ и Комуникацијска стратегија коју реализујемо заједно са британским партнерима. Премијер је такође истакао и пројекат за унапређење наставе енглеског језика, који треба да реализујемо са Британским савјетом и који цијенимо изузетно значајним за европску будућност Црне Горе.

„За Црну Гору, као и за регион Западног Балкана у цјелини, судбински је важно што једна тако значајна земља као што је Уједињено Краљевство препознаје значај његове интеграције у ЕУ и НАТО. Ми смо увјерени да ће позив Црној Гори за чланство у НАТО учврстити стабилност региона и охрабрити прогресивне снаге у свим нашим земљама” - наведено је у честитки предсједника Владе Мила Ђукановића премијеру Уједињеног Краљевства Дејвиду Камерону.

Уз жеље за успјешан рад и просперитет Уједињеног Краљевства, премијер Ђукановић је изразио спремност за контакте на свим нивоима и јачање билатералне сарадње између двије пријатељске земље у обостраном интересу.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?