Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Гвозденовић учествовао на Годишњем окупљању званичника Југоисточне Европе

Министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић учествовао је Букурешту на Годишњем окупљању званичника Југоисточне Европе, које се, по узору на Национални молитвени доручак у Вашингтону, одржава сваке године у једној од земаља региона.

Догађају је присуствовало преко 100 званичника из Европе и свијета, уз учешће и подршку чланова америчког Конгреса. Годишње окупљање званичника Југоисточне Европе одржано је по дванаести пут, а Будва је била домаћин 2012. године. Министар Гвозденовић је истакао да овакви догађаји доприносе промоцији суживота, толеранције и мултинационалног склада на Балкану. 

Током посјете, министар Гвозденовић се сусрео са представницима туристичких агенција и туроператора из Румуније.

“Имајући у виду чињеницу да на годишњем нивоу око 20.000 туриста из Румуније посјети нашу земљу, те да је румунско тржиште веома интересантно за нас, посебну пажњу у наредном периоду посветићемо том тржишту", истакао је министар Гвозденовић.

У разговору са представницима туроператора и туристичких агнеција размијењене су информације у циљу могућег увођења директне авио линије између Румуније и Црне Горе, имајући у виду значај авио повезаности за развој туристичке дестинације. Операционализација тог договора требало би да услиједи током наредне туристичке сезоне, уз могућност да се дио активности спроведе и током ове године.


Министарство одрживог развоја и туризма / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?