Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Пејановић-Ђуришић разговарала са командантом Команде савезничких здружених снага у Напуљу

Министарка одбране проф. др Милица Пејановић-Ђуришић састала се данас са командантом Команде здружених снага НАТО у Напуљу (Јоинт Форце Цомманд - ЈФЦ Наплес), адмиралом Марком Фергусоном.

Министарка Пејановић-Ђуришић је упознала адмирала Фергусона са резултатима оствареним у процесу реформи система одбране, реорганизацијом Војске Црне Горе и плановима за наредни период. Нагласила је да ће Црна Гора наставити спровођење реформи и унапређење војно-одбрамбених капацитета, у свјетлу очекиваног позива за чланство у НАТО до краја године. Министарка је изразила увјерење да би чланство Црне Горе у Алијанси допринијело даљој стабилизацији региона Западног Балкана, нагласивши значај сарадње са НАТО командом у Напуљу.

Адмирал Фергусон је поздравио напредак који је Црна Гора остварила на путу европских и евроатлантских интеграција и изразио спремност ЈФЦ Напуљ да настави и унаприједи сарадњу са Црном Гором у областима од значаја за унапређење капацитета Војске Црне Горе.

Адмирал Фергусон ће учествовати на 9. Конференцији Форума начелника генералштабова Балканских земаља - Б9, која ће се 27. маја 2015. године одржати у Будви.

Састанку је присуствовала амбасадорка САД Маргарет Уехара, која је исказала пуну подршку САД Црној Гори на путу евро-атлантксих интеграција, као и начелник Генералштаба ВЦГ адмирал Драган Самарџић.

Министарство одбране / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?