Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Лукшић – Дела Ведова: Пуна подршка Италије европској и евроатлантској будућности Црне Горе

Објављено: 27.05.2015. 01:21 Аутор: МВПЕИ

BiroПотпредсједник Владе и министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић састао се данас са сенатором, државним секретаром за спољне послове и међународне односе Министарства вањских послова и међународне сарадње Републике Италије Бенедетом Дела Ведовом.

„Италија у потпуности подржава интеграцију Црне Горе у Европску унију и НАТО“, казао је Дела Ведова истакавши да Црна Гора игра веома важну улогу у процесу изградње и јачања стабилности и напретка цијелог региона. Казао је, такође, да земље чланице ЕУ препознају важност даљег инвестирања у просперитет и стабилност земаља Западног Балкана и у том правцу истакао пуну посвећеност Италије у промоцији европске будућности Црне Горе и региона.

Потпредсједник Лукшић је захвалио на јасној и снажној подршци процесу европске и евроатланстке интеграције. Указао је на значај реформи које Црна Гора спроводи у оквиру преговарачког процеса са ЕУ као и њихову подударност са реформама у кључним областима на путу према чланству у НАТО. „Влада Црне Горе ће наставити са спровођењем реформи у оквиру интеграционих процеса уз посвећеност даљој афирмацији регионалне сарадње и постизању континуиранг и равномјерног напретка у свим областима“ закључио је Лукшић.

Саговорници су оцијенили да је билатерална сарадња веома добра те истакли значај даљег унапрјеђења међусобних односа и транспортне повезаности Црне Горе и Италије. На тој линији је указано на важност јачања економских веза, као и на потенцијал за унапрјеђење сарадње у бројним областима, нарочито рибарству, енергетици и заштити животне средине.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА И ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?