Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Ђукановић разговарао са амбасадором НР Кине: Реализација пројекта аутопута - импулс продубљивању сарадње Црне Горе и Кине

Објављено: 28.05.2015. 01:02 Аутор: Биро за односе с јавношћу

BiroПредсједник Владе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора НР Кине Цуија Џивеиа.

Црна Гора и Кина имају изузетно добре медјудржавне односе, засноване на традицији и оснажене перспективом економске сарадње - оцијењено је на састанку предсједника Владе са кинеским амбасадором.

„Динамизирањем укупних односа у претходном периоду, посебно кроз иницијативу Владе НР Кине за сарадњу са 16 земаља Југоисточне Европе, постављени су добри темељи за даље унапређење односа двије државе”, казао је премијер Ђукановић.

Ђукановић је исказао задовољство почетком реализације најзначајнијег инфраструктурног пројекта у Црној Гори - изградње ауто пута, уз увјерење да ћеуспјешна реализација тог пројекта бити импулс продубљивању сарадње Црне Горе и Кине.

Амбасадор Џивеи потврдио је задовољство односима двије државе на политичком и економском плану, високо оцијенивши и укупни напредак Црне Горе. Исказао је пуну подршку кинеске владе реализацији пројекта изградње дионице ауто пута, уз увјерење да ће кинеске компаније на квалитетан начин и у договореном року одговорити захтјевном задатку.

Обострано је исказан интерес за јачањем сарадње у области туризма и снажнијом промоцијом инвестиционих и туристичких потенцијала Цртне Горе.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?