Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Марковић - Меклуни: Партнерство Владе ЦГ и УНДП-а примјер успјешне сарадње

Потпредсједник Владе Душко Марковић примио је данас новоименовану сталну представницу УНДП-а у Црној Гори Фиону Меклуни, у оквиру њених сусрета са црногорским званичницима.

Захваливши се на квалитетној сарадњи Црне Горе са УНДП-ем, Меклунијева је честитала Влади Црне Горе на напретку и оствареним резултатима у процесу реформи на путу ка Европској унији, посебно када је у питању област правосуђа. Она је указала на овогодишњи приоритет израде Оквира за развојну помоћ УН-а за период 2017-2021, на коме ће снажно сарађивати са Владом.

Потпредсједник Марковић је честитао госпођи Меклуни на новој функцији, уз подсјећање на дугогодишњу успјешну сарадњу УНДП-а са Црном Гором на низу пројеката везаних за кључне области европских интеграција – преговарачка поглавља 23 и 24. Осврнувши се на резултате досадашњих пројеката, Марковић је указао на Владине приоритете за наредни период, у којима би подршка система УН, превасходно на даљем јачању правосуђа и унапређењу демократског управљања, била значајна.

Меклунијева је изразила задовољство новом функцијом, уз подсјећање на иновативни приступ и спремност Црне Горе да крене у нове пројекте, што је препознато у УН систему и представља примјер успјешне сарадње за све државе чланице ове организације.

Кабинет потпредсједника Владе / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?