Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Ђукановић - Камсваг: Спремност црногорске Владе да спроводи реформе

Објављено: 01.07.2015. 21:15 Аутор: Биро за односе с јавношћу

BiroПредсједник Владе Мило Ђукановић примио је данас, у опроштајну посјету, амбасадора Краљевине Норвешке Нилса Рагнара Камсвага.

„Норвешка снажно подржава евро-атлантске интеграције Црне Горе“ - казо је амбасадор Камсваг. Исказујући задовољство напретком који је Црна Гора остварила у области владавине права, амбасадор Норвешке је указао на јаку политичку вољу црногорске Владе и спремност да спроводи неопходне реформе, уз честитке на стратешком курсу који је одабрала.

Оцјењујући позитивним пораст подршке јавности интеграцији у НАТО, амбасадор Норвешке је казао да ће пријем Црне Горе у Алијансу допринијети регионалној стабилности.

Предсједник Владе захвалио је Краљевини Норвешкој на разумијевању и подршци која је од кључног значаја за досадашњи и будући напредак Црне Горе, нагласивши да је кључни приоритет Владе економски развој и унапређење животног стандарда, чему допринос даје и развојна помоћ Норвешке и значајни заједнички пројекти.

У разговорима је констатовано да ће двије државе у наредном периоду наставити сарадњу и у области образовања, наутике и у другим областима од обостраног интереса.

Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?