Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговори Ђукановић - Соботка: Позив Црној Гори за чланство у НАТО - позитиван сигнал за стабилност цијелог региона

Објављено: 02.07.2015. 18:35 Аутор: Биро за односе с јавношћу
 
     
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић, сусретом са предсједником Владе Републике Чешке Бохуславом Соботком, отпочео је званичну посјету тој земљи, у којој борави на позив премијера Соботке. 

„Чешка ће максимално подржати Црну Гору да добије позив за НАТО у 2015. години” - рекао је предсједник Владе Републике Чешке током сусрета са премијером Ђукановићем. Соботка је истакао да Чешка очекује да Црна Гора буде прва следећа чланица НАТО и да би позив Црној Гори био позитиван сигнал за стабилност цијелог региона. Истовремено, чешки премијер је поручио да Црна Гора може рачунати на експертску помоћ Чешке и у процесу европских интеграција.

Премијери Ђукановић и Соботка сагласили су се да Црна Гора и Чешка имају изванредне односе, динамичан политички дијалог и разуђену сарадњу. Уз констатацију да је Црна Гора за Чешку значајан партнер у региону, акценат је стављен на даљи развој економских односа у свијетлу одлуке тендерске комисије за избор партнера за изградњу другог блокаТЕ Пљевља, којом је чешка Шкода Праха оцијењена као прворангирана. Саговорници су се такође осврнули и на могућности за јачање сарадње у области туризма.


Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?