Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе ЦГ Мило Ђукановић честитао предсједнику САД Бараку Обами Дан независности: Партнерством са САД - до чланства у Алијанси

Објављено: 03.07.2015. 17:56 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је, поводом 4. јула - Дана независности САД, у име Владе и грађана Црне Горе, и у своје име, честитку предсједнику Сједињених Америчких Држава Бараку Обами.

„Слобода и независност које су прије 239. година извојевале Сједињене Америчке Државе одредили су ток савремене историје човјечанства и допринијеле изградњи система вриједности који је постао опште добро цијелог демократског свијета. За малу Црну Гору, која има дугу традицију пријатељства с великом Америком, изузетна је част што припада кругу земаља које усвајају и дијеле те вриједности. За нас је то посебно значајно, након што смо на демократском референдуму прије девет година обновили државу и поново стекли међународну независност“ - истакао је предсједник Владе Мило Ђукановић, нагласивши да је Црна Гора данас фактор стабилности на Балкану, лидер у интеграцијама у региону, са отворених 20 преговарачких поглавља у процесу приближавања ЕУ и очекивању позива за чланство у НАТО до краја ове године.

Премијер Ђукановић је изразио захвалност америчкој администрацији и америчком народу на континуираној подршци и помоћи у спровођењу свеобухватних реформи, што је у доброј мјери допринијело да Црна Гора оствари значајне резултате на плану економског и укупног развоја, као и наведених стратешких спољнополитичких циљева.

„Вјерујемо да ће нам партнерство које заједнички градимо помоћи у испуњавању преосталих обавеза из евроатлантске агенде, што ће САД-у и другим партнерским земљама олакшати позицију при доношењу одлуке за упућивање позива Црној Гори за чланство у Алијанси. Желим да Вас увјерим да ће то бити и у корист стабилности региона, а самим тим и европске и глобалне безбједности“ - наведено је у честитки предсједника Владе Мила Ђукановића предсједнику Сједињених Америчких Држава Бараку Обами.

Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?