Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Меморандум о сарадњи између Министарства правде Црне Горе – Управе за антикорупцијску иницијативу и Националне агенције за антикорупцију Републике Италије

Јачање и интензивирање сарадње коју Црна Гора и Репубилка Италија успостављају на свим нивоима, нарочито на пољу борбе против корупције, потврђено је потписивањем Меморандума о сарадњи између Министарства правде Црне Горе – Управе за антикорупцијску инцијативу и Националне агенције за антикорупцију Републике Италије, које је обављено дипломатском размјеном потписа двије стране.

Меморандум је, у име црногорске стране, потписао министар правде Зоран Пажин, а у име италијанске предсједник Националне агенције за антикорупцију Рафаеле Кантоне.

Потписивању Меморандума претходили су билатерални сусрети током којих је закључено да би Меморандум о разумијевању из 2009. године, који су потписале Управа за антикорупцијску иницијативу Црне Горе и бивша Служба за антикорупцију и транспарентност Републике Италије, требало обновити потписивањем новог Меморандума, нарочито због трансформације Службе за антикорупцију и транспарентност Републике Италије у Националну агенцију за антикорупцију, као и због оснивања црногорске Агенције за спречавање корупције.

Меморандумом ће ојачати и продубитии сарадњу у области борбе против корупције, а институције обје државе ће, сходно динамици развоја билатералних односа, наставити размјену информација и искустава на експертском нивоу у циљу упознавања са законодавним и институционалним оквирима у областима спрјечавања корупције и промовисања интегритета.

Унапређење међусобне комуникације омогућиће интензивнију сарадњу двије стране, како на усклађивању црногорског законодавства са међународним и европским стандардима, тако и у погледу његовог спровођења.


Министарство правде / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?