Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Ђукановић - Гари: Црна Гора посвећена унапређењу система заштите интелектуалне својине

Објављено: 07.07.2015. 00:00 Аутор: Биро за односе с јавношћу
BiroПредсједник Владе Мило Ђукановић примио је данас генералног директора Свјетске организације за интелектуалну својину Френсиса Гарија, који борави у посјети Црној Гори.

„Црна Гора је посвећена унапређењу система заштите интелектуалне својине кроз даље унапређење законодавног оквира и рад на јачању институционалних и административних капацитета” - казао је предсједник Владе Мило Ђукановић, указавши на значај експертске подршке WИПО у оквиру преговарачког поглавља 7 (интелектуална својина) при испуњавању четири завршна мјерила.

Генерални директор Свјетске организације за интелектуалну својину честитао је Црној Гори на постигнутим успјесима у процесу интеграција и на активном чланству у Свјетској трговинској организацији, и указао на компаративне предности Црне Горе као мале земље.

Оцијењено је да у наредном периоду Црна Гора и Свјетска организација за интелектуалну својину треба активно да сарађују на даљој промоцији интелектуалне својине, остваривању јаче сарадње са универзитетима у Црној Гори и на експертско-финансијској подршци за спровођење права интелектуалне својине.

Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?