Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Лазовић- Данијелсон: Остварен напредак у области економских реформи

Biro
  
Потпредсједник Владе проф.др Вујица Лазовић сусрео се данас са генералним директором Генералног директората за политику сусједства и преговоре о проширењу у Европској комисији Кристијаном Данијелсоном (Цхристиан Даниелссон), који борави у службеној посјети Црној Гори.

У разговору са господином Данијелсоном, потпредсједник Лазовић је подсјетио на значај економских реформи које се спроводе у Црној Гори, са посебним акцентом на инфраструктуру, унапређење пословног амбијента и секторе здравства, образовања и тржишта рада. Лазовић је захвалио саговорнику на позитивним оцјенама црногорског Програма економски реформи за период од 2015-2017. са фокусом на 2015. годину, као кључног документа за вођење економске политике у средњем року, и на конкретним сугестијама и предлозима у припреми програма за 2016. годину.

Потпредсједник Лазовић се осврнуо и на изазове са којима се суочава црногорска економија, а који се односе на обезбјеђивање динамичног раста без значајнијег повећања нивоа јавног дуга и дефицита, унапређење инфраструктуре, смањење броја запослених у јавном сектору, као и на проблем структурне незапослености.

Господин Данијелсон је оцијенио да је Црна Гора направила велики помак у економском управљању и похвалио напредак у области економски реформи, истакавши да Европска комисија припрема још амбициозније смјернице за израду програма економских реформи, у циљу обезбједјивања веће кохерентности макрофискалних и секторских аспеката које ће у нарендним годинама садржати Програм економских реформи. Исти приступ је и за земље чланице, што у крањем води повећању конкурентности економија. Посебно је истакао значај већег учешћа Црне Горе у регионалним европским иницијативама о унапређењу инфраструктуре и коришћењу европских фондова за те намјене, као и потребу континуираног унапређења пословног амбијента.


Кабинет потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?