Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савјет за чланство у НАТО: Наставити интензивне активности до очекиваног позива

Савјет за чланство Црне Горе у НАТО-у, размотрио је на седмој редовној сједници, одржаној у понедјељак, 27. јула 2015, године, којом је предсједавао предсједник Савјета, премијер Мило Ђукановић, реализоване активности предвиђене механизмом интензивираних и фокусираних разговора. Позитивно је оцијењена досадашња сарадња са Савезом, изражена и кроз многобројне сусрете са највишим званичницима држава чланица и НАТО-а и њихове јавне оцјене о видљивом напретку који је Црна Гоа остварила.

Током састанка је посебно било ријечи о активностима Комуникационог тима Савјета за чланство у НАТО и плановима за наставак кампање у току љета и јесени. Указано је да посљедњи резултати истраживања јавног мњења потврђују да је дошло до јачања подршке грађана за чланство у НАТО.

Детаљно су разматрани и други кораци на испуњавању потребних критеријума у сусрет децембарском министарском састанку НАТО чланица на којем би требало да се одлучи о позиву Црној Гори за чланство.

Закључено је да јавни дијалог о предностима чланства, као и друге потребне активности везане за процес еуро-атлантске интеграције, треба да се наставе истим интезитетом и током наредних мјесеци.

Савјет је усвојио одлуку о кадровским промјенама у Комуникационом тиму Савјета.

КОМУНИКАЦИОНИ ТИМ САВЈЕТА ЗА ЧЛАНСТВО У НАТО-у

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?