Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговори Ђукановић - Ђентилони: Италија снажно подржава Црну Гору у остваривању њених стратешких спољнополитичких циљева

Објављено: 31.07.2015. 01:12 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас министра вањских послова и међународне сарадње Републике Италије Паола Ђентилонија који борави у званичној посјети Црној Гори.

Италија снажно подржава Црну Гору у остваривању њених стратешких спољнополитичких циљева, оцијењено је у разговору Предсједника Владе са министром вањских послова Италије.

Ђукановић и Ђентилони су поручили да је скори пријем Црне Горе у НАТО и даља интеграција у Европску унију важан корак за стабилност региона и интерес земаља Балкана и ЕУ.

Заједнички је оцијењено и да двије државе имају изузетно добру и разуђену сарадњу, засновану на развојним и интеграционим приоритетима.

У том контексту, разговарано је и о даљој перспективи сарадње са италијанским партнером А2А. Обје државе пажљиво се односе према овом питању, уз обострано очекивање наставка разговора и најбољу вјеру у позитиван исход и рјешења, у складу са развојним потребама Црне Горе.

У разговору је исказан интерес за продубљивањем и проширивањем сарадње која је утемељена на значајним пројектима који се реализују заједничком активношћу двију држава.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?