Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе говорио нашим амбасадорима: Учвршћивање економске и политичке стабилности - приоритети унутрашње политике

Објављено: 31.07.2015. 20:35 Аутор: Служба за односе с јавношћу
Предсједник Владе Мило Ђукановић обратио се данас амбасадорима Црне Горе у оквиру редовних годишњих консултација дипломатско-конзуларнх представника које организује Министарство вањских послова и европских интеграција.

„Учвршћивање економске и политичке стабилности, даља примјена структурних реформи и унапређење пословног амбијента приоритети су унутрашње државне политике“ – казао је предсједник Владе амбасадорима.

Указавши на посвећеност владе учвршћивању економске стабилности и консолидацији јавних финансија у претходном периоду, премијер Ђукановић је исказао задовољство оствареним резултатима у тој области, већим јавним приходима и оствареним приливом директних страних инвестиција. У том контексту је посебно нагласио значај даљег динамизирања економског раста, за шта су пресудно важни унапређење функционалности политичког система и институционална подршка оперативности извршне власти.

Предсједник Владе је размијенио са амбасадорима информације о интеграционим процесима Црне Горе у свијетлу очекиване одлуке о позиву Црној Гори за чланство у НАТО-у до краја године, засноване на оствареним резултатима. Премијер је истакао да је задовољан и процесом интеграције у ЕУ, истичући да је сам процес озбиљна шанса за унапређење укупних капацитета наше земље.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?