Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са 123. сједнице Владе Црне Горе

Објављено: 21.08.2015. 01:24 Аутор: Служба за односе с јавношћу
  

У склопу усклађивања националног законадавства у дијелу борбе против корупције и организованог криминала, Влада Црне Горе, на данас одржаној 123. сједници којом је предсједавао предсједник Мило Ђукановић, утврдила је Приједлог закона о одузимању имовинске користи стечене криминалном дјелатношћу. Кључна новина предвиђена овим законом је је проширење каталога кривичних дјела у односу на могућност проширеног одузимања имовинске користи стечене криминалном дјелатношћу. Доношење закона допринијеће унапређењу поступка финансијских истрага, бољем успостављању функционалне везе између органа који посједују неопходне информације за спровођење финансијских истрага са Државним тужилаштвом, запошљавање одређеног броја стручних лица, те размјена искустава на регионалном и међународном нивоу, посебно јер се имовинска корист стечена криминалом често налази на територији различитих држава.


У оквиру циљева предвиђених Стратегијом реформе правосуђа, Влада је утврдила и Приједлог закона о Центру за обуку у судству и државном тужилаштву. Усвајањем овог закона допринијеће се остварењу циљева предвиђених Стратегијом реформе правосуђа 2014-2018 и то јачању независности правосуђа и развоју правосудних институција и других институција у функцији правосуђа, тиме и Центра за едукацију носилаца правосудних функција.

Након спроведене скупштинске процедуре, Влада је донијела Рјешење о именовању Дејана Перуничића за директора Агенције за националну безбједност.

Влада је закључила да се преко Комисије за кадровска и административна питања сугерише представницима Владе у Јавном предузећу „Морско добро“ покретање питања останка на дужности директора Рајка Баровића, с обзиром на чињеницу да се нагодио са Тужилаштвом у оквиру института одложеног кривичног гоњења.

На приједлог Савјета за приватизацију, Влада је усвојила Извјештај Тендерске комисије за приватизацију о резултатима јавног тендера за продају 56,4806 одсто акцијског капитала у друштву Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић" А.Д. Игало, прихватила Уговор о купопродаји акција и донијела Одлуку о купопродаји акција Владе Црне Горе у овом друштву. Влада је исказала спремност да изађе у сусрет захтјеву локалне заједнице да се укључи у надзор реализације ове инвестиције. 

Влада је усвојила Извјештај Тендерске комисије за приватизацију о резултатима јавног тендера за валоризацију дијела локалитета фабрике »Горњи Ибар« Рожаје и прихватила уговоре о купопродаји и инвестирању једног, као и закупу другог дијела имовине.

Такође, Влада Црне Горе је прихватила Информацију о активностима на реализацији Уговора за продају 74,9749% акцијског капитала друштва „Јадран“ Пераст и прихватила Анекс бр.2 и Уговор о хипотеци.

Влада је усвојила и Извјештај о реализацији плана приватизације за период од 1.јануара до 30. јуна 2015. године. У овом периоду путем тендерске продаје остварен је укупан приход од 3.087.112 еура, док су уговорене инвестиције у износу од 7,4 милиона еура.

Служба за односе с јавношћу

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?