Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Игор Лукшић примио новоименованог амбасадора Републике Грчке Сотириоса Атанасиуа

Služba za odnose s javnošćuПотпредсједник Владе и министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић примио је данас новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Грчке Сотириоса Атанасиуа.

Амбасадор Атанасиу је истакао да двије земље карактеришу пријатељски односи и похвалио напредак који је Црна Гора постигла у испуњавању својих стратешких циљева. Он је похвалио улогу Црне Горе у унапрјеђењу партнерских односа са сусједима и јачању регионалне сарадње кроз недавно потписивање уговора о разграничењу са Косовом и Босном и Херцеговином.

Потпредсједник Лукшић је пожелио успјешну дипломатску мисију амбасадору Атанасиу и изразио задовољство квалитетом политичког дијалогакоји је додатно допринио јачању традиционално пријатељских односа и сарадњи двије државе. Он је указао на значај даље подршке Грчке интеграционој перспективи Црне Горе изахвалио на подршци у процесу европских и евроатлантских интеграција. 

Током састанка било је ријечи и о модалитетима даљег јачања међусобних односа кроз што скорије потписивање међудржавних споразума у процедури.

Министарство вањских послова и европских интеграција
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?