Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење о телефонском разговору предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића и потпредсједника САД Џозефа Бајдена

Објављено: 15.09.2015. 02:42 Аутор: Служба за односе с јавношћу
(Подгорица, 14.09.2015.) Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је данас са потпредсједником Сједињених Америчких Држава Џозефом Бајденом.

Премијер Ђукановић је изразио захвалност Сједињеним Државама и потпредсједнику Бајдену лично за континуитет подршке и пажње према Црној Гори, као и на разумијевању значаја европске и евроатлантске перспективе не само наше земље, већ Региона у цјелини, као и очекивање да ће на Министарском састанку НАТО-а у децембру бити постигнут консензус о упућивању позива Црној Гори за чланство у Алијанси.

Потпредсједник Бајден је истакао да ће САД подржати чланство Црне Горе у НАТО уз врло битне претпоставке даље изградње правне државе и обезбјеђења снажне подршке јавности за остварење тог нашег стратешког циља. Он је потврдио да ће САД уз даљи напредак у овим областима подржати упућивање позива Црној Гори у децембру, и пренио премијеру Ђукановићу похвале за реформе у области одбране, обавјештајном сектору и владавини права, охрабрујући Владу да настави с јачањем напора у борби против корупције и организованог криминала.

Премијер Ђукановић је истакао да је Црна Гора до краја посвећена реформама и да ће још снажније наставити са испуњавањем обавеза у процесу приближавања НАТО и ЕУ.

Премијер Ђукановић и потпредсједник Бајден су сагласни да би чланство Црне Горе у Алијанси учврстило њену позицију у евроатлантским институцијама, допринијело јачању регионалне стабилности и потврдило кредибилитет политике отворених врата НАТО.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?