Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Програм стручног оспособљавања организоваће се и 2015/2016. године

Програм стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем, сходно прописима, организоваће се по четврти пут, за 2015/2016. годину. Право на стручно оспособљавање имају лица са стеченим високим образовањем која немају радно искуство на том нивоу образовања и на евиденцији су Завода за запошљавање.

Конкурс за пријаву послодаваца биће објављен сјутра 17. септембра 2015. године.

Послодавци приватног и јавног сектора, који обављају дјелатност на територији Црне Горе, пријаву подносе у периоду од 21. септембра до 21. октобра текуће године, након чега ће бити објављен позив за будуће кориснике Програма.

Стручно оспособљавање траје девет мјесеци и признаје се као радно искуство од 12 мјесеци и представља услов за полагање одговарајућег стручног испита са стеченим високим образовањем. 

Циљ Програма је да олакша прелазак младих из свијета образовања у свијет рада кроз пружање могућности за додатно стицање знања, вјештина и компетенција којима ће одговорити тржишту рада. Програм треба да допринесе и смањењу незапослености младих, са којим се сусријеће читава Европа, и да пружи смјернице установама високог образовања у конципирању уписне политике.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?