Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Меморандум о разумијевању између Владе Црне Горе и НОРИНЦО Интернатионал Цоорпоратион Лтд

m
Министар економије Владимир Каварић и потпредсједник НОРИНЦО Интернатионал Цоорпоратион Лтд Wанг Xингинг потписали су данас у Подгорици Меморандум о разумијевању између Владе Црне Горе и НОРИНЦО Интернатионал Цоорпоратион Лтд.

Меморандум, како је наглашено, представља основу за сарадњу и резултат је сагласности двије стране о интересовању за пројекте ХЕ Морача и ХЕ Комарница. Меморандумом се дефинишу предуслови за реализацију пројекта изградње великих ХЕ, у циљу повећања енергетских капацитета и потенцијала. У том циљу, црногорска страна ће понудити релевантну техничку и експертску подршку у складу са надлежностима и јурисдикцијом државних органа.

Потписивањем Меморандума олакшаће се комуникација између заинтересованих страна, уз обавезе обје стране да размјењу информације и податке о пројектима. С обзиром да Влада Црне Горе, у складу са својим стратешким документима у овој области, као што је Стратегија развоја енергетике, тражи финансирање и извођача радова у циљу изградње хидроелектрана Морача и Комарница, а да је компанија НОРИНЦО Интернатионал Цоорпоратион Лтд, исказала интересовање за те пројекте, Меморандумом је дефинисана добра воља обје стране да сарађују у циљу њихове реализације.

Меморандумом је дефинисано да припрему предлога пројекта финансира компанија НОРИНЦО Интернатионал Цоорпоратион Лтд, под условом да је благовремено прибавила све потребне информације, дозволе и потврде.

Овим актом је дефинисано такође да за његово спровођење нијесу предвиђена издвајања из буџета. Подсјећамо да је Меморандум о разумијевању у цјелости објављен након његовог усвајања на 130. сједници Владе Црне Горе од 08.10.2015. године.


Министарство економије / Служба за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?