Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Марковић примио амбасадора Републике Словеније Митју Мочника

Објављено: 24.11.2015. 18:53 Аутор: Служба за односе с јавношћу
Потпредсједник Владе Душко Марковић примио је данас новонаименованог амбасадора Републике Словеније Митју Мочника.

Честитајући амбасадору Мочнику на преузетој дужности, Марковић је указао на традиционално добре односе двију земаља и подршку коју Влада Словеније пружа Црној Гори у остварењу њених државних приоритета. Марковић је изразио захвалност Црне Горе и њене Владе на досадашњој сарадњи и партнерству, које би у будућности могло бити оснажено даљом сарадњом у области привреде и енергетике.

Амбасадор Мочник потврдио је заинтересованост Словеније за наставак сарадње са Црном Гором кроз сталну подршку на пољу евроатлантских интеграција, као и на економском плану. Он је указао на потребу дијалога поводом унапређења привредне сарадње и инвестиција у Црну Гору кроз заједничке пројекте, као и на наставак развојне помоћи у наредном трогодишњем периоду.

Заједнички је оцијењено да је Црна Гора успјешно испунила све обавезе на путу ка НАТО и да је реално очекивати позив за чланство почетком децембра ове године.

Састанак је био и добра прилика за размјену информација о актуелним изазовима за обје државе, који се тичу пријетњи од тероризма и мигрантске кризе.

Служба за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?