Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Брисел: Потпредсједник Лукшић учествовао на састанку министара вањских послова НАТО и партнера у мисији Одлучна подршка

Потпредсједник Владе и министар вањских послова Игор Лукшић учествовао је данас у Бриселу на састанку министара вањских послова НАТО чланица и оперативних партнера у мисији Одлучна подршка у Авганистану, којим је предсједавао генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

Министри су потврдили да ће мисија Одлучна подршка наставити дјеловање у постојећем формату са оквирно истим нивоом трупа током 2016. године. Похваљено је дјеловање Авганистанских одбрамбених и безбједносних снага (АНДСФ) и охрабрене земље да наставе пружање финансијске помоћи за њихову одрживост и даљи развој. Изражено је очекивање да у сусрет самиту у Варшави земље понуде конкретну подршку.

У свом излагању, министар Лукшић је истакао да ће Црна Гора наставити да доприноси напорима Алијансе за јачање стабилности Авганистана, и потврдио да ће, у складу са плановима НАТО, задржати присуство у мисији Одлучна подршка на постојећем нивоу и током сљедеће године.


МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА И ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?