Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Лукшић примио позивно писмо за чланство у НАТО

Потпредсједник Владе и министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић примио је данас писмо генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга у којем се Црна Гора формално позива да отпочне процес приступања НАТО-у.

У складу са предвиђеном процедуром, након упућеног позивног писма, очекује се отварање приступних преговора који ће трајати неколико мјесеци, а по чијем завршетку ће земље чланице потписати протокол о приступању Црне Горе Сјеверноатлантском савезу и отпочети процес ратификације. Протокол ће омогућити Црној Гори да учествује на већини састанака НАТО-а.

Црна Гора ће са пуном посвећеношћу наставити са испуњавањем свих обавеза из евроатлантске интеграционе агенде, како током преговора о приступању, тако и током процеса ратификације, а одлука о упућивању позива још једном је потврдила успјех у спровођењу реформи и одлучност Владе да истим интензитетом настави са активностима у кључним областима, у циљу припреме за чланство у НАТО-у.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА И ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?