Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са 144. сједнице Владе Црне Горе

Објављено: 04.02.2016. 23:47 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Влада Црне Горе, на 144. сједници којом је предсједавао предсједник Мило Ђукановић, усвојила је Уредбу о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2016. годину – Агробуџет. За ову област Буџетом је опредијељен укупан износ од 16.218.746 еура. Документом су утврђени услови, начин и динамика спровођења мјера аграрне политике за тржишно-цјеновну политику, политику руралног развоја, послове од јавног интереса, социјалне трансфере појединцима и мјере у области рибарства.

На сједници је донијет Програм подстицања пројеката у водопривреди за 2016. годину, за чију реализацију је Буџетом опредијељено 550.000 еура. Програмом је обухваћена изградња 43 водовода, као и вјештачких акумулација, у циљу стварања бољих услова живота и рада на сеоском подручју. Приоритет је дат сеоским водоводима, који су финансирани у претходном периоду и новим захтјевима за изградњу водовода, који су достављени из општина.

Донијет је и Програм употребе средстава за управљање водним ресурсима за 2016. годину. За ову област у Буџету је планирано укупно 147.500 еура.

У циљу усаглашавања са Законом о управном поступку, Влада је утврдила Предлог закона о измјенама Закона о водама, Предлог закона о измјенама и допунама Закона о путним исправама и Предлог закона о измјенама Закона о личном имену.

У оквиру реализације европске агенде, Влада је донијела Акциони план за 2016. годину за спровођење Стратегије информисања јавности о приступању Црне Горе Европској унији 2014 – 2018. Предвиђене активности имају циљ да стимулишу потребу грађана да траже и добију благовремене, тачне и приступачне информације о процесу приступања Црне Горе Европској унији и подстакну јавне дебате о овим питањима и осигурају неопходну подршку грађана за приступање ЕУ.

Усвојен је и Осми квартални извјештај о укупним активностима у оквиру интеграције Црне Горе у Европску унију за период октобар – децембар 2015.

Влада је усвојила Извјештај о спроведеном поступку по Јавном позиву за достављање понуда за додјелу Уговора о концесији за производњу угљоводоника у подморју Црне Горе и утврдила Приједлог одлуке о додјели Уговора о концесији, са предлозима уговора.

У оквиру верификације записника са прошле сједнице, Влада је усвојила измијењени закључак којим је предложила Скупштини акционара „Монтенегро Аирлинеса“ да, због истека мандата чланова Одбора директора овог друштва, за чланове новог Одбора директора изабере: Далиборку Пејовић, Миодрага Кољевића, Ива Ђоковића, Нусрета Ећа и Милана Аврамовића.

Премијер је на крају сједнице затражио од чланова Владе да се у непосредној будућности, односно већ за наредну сједницу, фокусирају на припрему рјешења за поједина приоритетна питања, како би се Влада о њима изјаснила. Нагласио је да се то, прије свега, односи на питање новоуведених трошкова социјалне политике и на одрживост пословања државних предузећа.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?