Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Игор Лукшић примо у опроштајну посјету амбасадора Републике Летоније Имантса Лиегиса

Објављено: 05.02.2016. 17:45 Аутор: МВПЕИ
                                                                                                               
Služba za odnose s javnošćuПотпредсједник Владе и министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Републике Летоније Имантса Лиегиса.

Амбасадор Лиегис је похвалио добре међудржавне односе и изразио задовољство што је за вријеме његовог мандата Црна Гора током летонског предсједавања Савјетом ЕУ отворила четири преговарачка поглавља. Он је честитао на позиву за чланство у НАТО и казао да ће чланство наше државе у сјеверноатлантском савезу бити важно за стабилност и безбједност држава Западног Балкана.

Потпредсједник Лукшић је изразио задовољство добрим и пријатељским односима између Црне Горе и Летоније и захвалио на политичкој подршци Летоније у погледу наших најважнијих спољно-политичких приоритета. Он је упознао саговорника са динамиком активности у процесу европске и евроатлантске интеграције и казао да ће се програм спровођења реформи наставити и у наредном периоду.

Саговорници су размијенили мишљења о актуелном моменту у процесу европске и евроатлантске интеграције земаља региона, као и о другим важним питањима на међународном плану.


МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА
И ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?