Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Прекограничне консултације: Одржана јавна расправа за Студију о процјени утицаја на животну средину пројекта изградње ХЕ “Бродарево 1 и Бродарево 2”

Објављено: 08.03.2016. 18:53 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

У складу са чланом 3 Конвенције о процјени утицаја на животну средину у прекограничном контексту–Еспоо, Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије обавјестило је Министарство одрживог развоја и туризма Црне Горе да се у Републици Србији планира реализација пројекта који се односи на изградњу хидроенергетских објеката Бродарево 1 и Бродарево 2 на ријеци Лим, на стационажама 101+887 и 87+355 ријечног тока.

Носилац пројекта “Ренеwабле Енергy Вентурес” д.о.о. Београд поднио је захтјев за давање сагласности на Студију о процјени утицаја на животну средину пројекта изградње ХЕ “Бродарево 1 и Бродарево 2” надлежном Министарству.

Поред званичне нотификације о намјери реализације поменутог пројекта и могућности учествовања у прекограничним консултацијама, Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије упутило је позив Министарству одрживог развоја и туризма Црне Горе за учешће на јавној расправи за Студију о процјени утицаја на животну средину пројекта изградње ХЕ “Бродарево 1 и Бродарево 2”.

Јавна расправа и презентација Студије о процјени утицаја на животну средину пројекта изградње ХЕ “Бродарево 1 и Бродарево 2” одржана је дана 04.03.2016. године са почетком у 13 часова, у Дому културе у Пријепољу, Република Србија.

Испред Црне Горе, на јавној расправи учешће су узели испред Министарства одрживог развоја и туризма Бранкица Цмиљановић, руководилац Дирекције за хоризонтално законодавство, фокал поинт и контакт поинт за Еспоо конвенцију и СЕА протокол, Илија Радовиц, помоћник директора, Сектор за дозволе, Агенција за заштиту животне средине и Емир Реџепагић, самостални савјетник ИИ, Агенција за заштиту животне средине.

Од стране обрађивача презентована је Студија о процјени утицаја на животну средину пројекта изградње ХЕ “Бродарево 1 и Бродарево 2”. Са црногорске стране дат је осврт на могући прекогранични утицај на Црну Гору, као и препоруке шта све треба да Студија узме у обзир.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?