Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У суботу на Тргу независности обраћање Мила Ђукановића и Доналда Туска и свечани програм

Објављено: 20.05.2016. 20:03 Аутор: Служба за односе с јавношћу
Прослава јубилеја Десет година обнове независности и хиљаду година државности Црне Горе биће обиљежена свечаним програмом у суботу, 21.маја 2016. године на Тргу независности у Подгорици.

На свечаности која почиње у 20:00 званицама и грађанима ће се обратити предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић и предсједник Европског савјета Доналд Туск.

У свечаном програму прославе јубилеја учествују: Црногорски симфонијски оркестар под управом диригента Григорија Краска; Црногорски хорски ансамбл који чине студенти Музичке академије Универзитета Црне Горе, ученици Музичке школе „Васа Павић“ из Подгорице; и солисти Оливера Тичевић, сопран; Васа Стајкић, баритон и Мирослав Илић, хармоника.

Прозне одломке и пјесме одабране из дјела Петра И, Петра ИИ Петровића Његоша, Николе И, Мирка Ковача, Јеврема Брковића, Чеда Вуковића, Алфреда Тенисона и Ратка Вујошевића изводиће драмски умјетници: Милош Пејовић, Зоран Вујовић, Ана Вучковић, Кристина Стевовић, Јелена Ненезић Ракочевић, Никола Перишић, Дејан Иванић, Александар Радуловић, Момо Оташевић, Душан Ковачевић и Срђан Граховац.

За програм свечане прославе формиран је „Монтенегро Етно Данце“ ансамбл који чине чланови КУД „Будо Томовић“ и КУД „Мирко Срзентић“ из Подгорице; КУД „Беса“, Затријебач; КУД „Врело Ибра“, Рожаје и КУД „Његош“, Цетиње.
У склопу програма који ће одразити мултикултурни карактер Црне Горе и богатство њеног насљеђа кроз игру и музику учествоваће и Вокалне групе „Алата“ и „Асса Воце“, и солисти на старим инструментима Стеван Поповић, гусле; Ђорђе Бегу, љерица; Сандра Бијелић и Иво Брајак, мандолине; Штјефан Ујкић, кавал; Здравко Ангелов и Игор Бакревски, кларинети и Стеван Чавор, дипле. Кореографију „Монтенегро Етно Данце“ ансамбла на Игре из Спича, у поставци Хасана Ђечевића; Шкаљарску игру, у поставци Светозара Перовића; Игре из Малесије, у поставци Штјефена Ујкићаа; Игре из Плава и Гусиња, у поставци Ибиша Кујевића; и Игре из старе Црне Горе, у поставци Сава Вучковића потписују Тамара Вујошевић Мандић и Мирсад Адемовић.

Дио програма је Игра из опере Балканска царица коју изводе: Сања Вујовић, Снежана Јатони, Маја Стојановић, Данијела Журић, Наташа Зечевић, Анђела Улићевић, Славко Калезић, Милош Мугоша, Милош Поповић, Ненад Тодоровић и Харис Шкријељ.

Свечани програм преносиће РТЦГ. У раду на прослави јубилеја учествовало је више институција. Програм броји око четири стотине извођача. На Тргу Независности овај догађај, осим шест стотина страних и домаћих званица, могу пратити и заинтересовани грађани.

Концепт свечане прославе јубилеја потписује ауторски тим у саставу: Радмила Војводић, Жарко Мирковић, Горан Јоксимовић, Живко Андријашевић, Срђан Вукчевић, Тамара Вујошевић, Мирсад Адемовић , Данијела Радовановић, Миле Бутуровић, Лина Лековић, Јанко Љумовић и Един Јашаровић.

За новинаре, фотографе и видео сниматеље издвојен је посебан простор из којег је могуће несметано пратити ток манифестације и обављати новинарске фотграфске и сниматељске задатке.

Медији који желе да извјештавају са догађаја треба:

Уколико акредитују особу или особе које већ имају валидну годишњу акредатциону картицу Владе Црне Горе за 2016. годину да јаве до 17:00 сати Служби за односе с јавношћу Владе Црне Горе на бр. телефона +382 20 482 848 или електронском поштом на адресу пр@гов.ме име и презиме особе коју акредитују.

Уколико акредитују особу или особе које немају годишњу акредатциону картицу Владе Црне Горе за 2016. годину треба да Служби за односе с јавношћу Владе Црне Горе на адресу електронске поште пр@гов.ме, телефаксом на број +382 20 482 938 или личном доставом на адресу у Владу Црне Горе, Карађорђева бб, Подгорица, доставе захтјев на меморандуму медија са печатом и потписом одговорног лица.

Акредитације за сјутрашњи догађај треба подићи у суботу, 21. маја 2016. године од 09:00 до 12:00 сати у Служби за односе с јавношћу Владе Црне Горе. Без те акредитације неће бити могуће ући у простор за представнике медија.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?