Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе проф. др Петар Ивановић одржао конференцију за медије

Објављено: 23.05.2016. 20:52 Аутор: Служба за односе с јавношћу
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošćuПотпредсједник Владе проф. др Петар Ивановић на данашњој конференцији за медије говорио је о примопредаји дужности у ресору пољопривреде, са освртом на тренутни пресјек финансија и предстојеће обавезе у Министарству пољопривреде и руралног развоја, односно у каквом стању предаје тај ресор новоизабраном министру. Ивановић је истакао шта је све завршено од текућих обавеза и указао да се на рачуну Министарства пољопривреде налази 4.088.820,82 еура. Имајући у виду да до избора Министарство финансија треба да отпусти још око 5 милиона еура, Ивановић је поставио питање: ко ће да контролише контролоре?

Посебна тема конференције била је и “ко је пушио о трошку државе”. Потпредсједник Ивановић је подсјетио на упорне покушаје како је рекао медијског монополисте “Вијести” да негативним извјештавањем и изношењем неистина дискредитује Ивановића као министра пољопривреде и лично. Са друге стране, навео је бројна саопштења и теме из ресора пољопривреде о којима „Вијести“ нијесу написале ни слово. Говорећи о таквом „доприносу“ савременом црногорском новинарству, потпредсједник Ивановић је промовисао зборник који је назвао „Медијски прах и пепео“ у коме се на 188 страна налазе само текстови на тему цигарилоса које су пласирали новина, портал и телевизија „Вијести“. Министар је још једном саопштио податке који показују да у том случају није било злоупотребе државног новца, нити љубавних проблема на рачун грађана, чиме је, како је казао, ставио тачку на ту тему. Подсјетио је да за сво то вријеме „Вијести“ нијесу написале ни ријеч о чињеници да је госпођа Наталија Перовић, супруга сувласника тог медијског монополисте Миодрага Перовића, током свог мандата на челу БТФ-а добила 6 милиона еура. 
   
  
  
   
   
Транскрипт излагања потпредсједника Владе проф. др Петра Ивановића на конференцији за медије можете преузети овдје.
      
Служба за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?