Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Борис Марић састао се са Николом Бертолинијем и Митјом Дробничем

Објављено: 27.05.2016. 00:02 Аутор: Министарство рада и социјалног старања
Министар рада и социјалног старања Борис Марић сусрео се данас, 26. маја 2016. године, са Николом Бертолинијем, шефом сектора за регионалну сарадњу у Генералном директорату за политику сусједства и проширење Европске комисије и Њ.Е. амбасадором Митјом Дробничем, шефом Делегације Европске уније у Црној Гори.

У првом дијелу састанка било је ријечи о Споразуму о фер и слободним изборима у оквиру којег је министар Марић чланове Делегације упознао са приоритетима у овој области. Министар је као приоритете у свом раду навео повећање транспарентности рада Министарства и формализовање процедура за примање захтјева грађана, кроз реформу управног поступка. У складу са тим, министар је најавио подизање ефикасности и ефективности државне управе на већи ниво. 

Други дио састанка био је посвећен Регионалном стамбеном програму, у оквиру којег је министар Марић најавио припрему детаљне анализе рањивих лица које су у стању потребе за стамбеним збрињавањем, како би им се обезбиједила подршка у оквиру овог пројекта. Регионална стамбени програм заједничка је иницијатива између Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије који подржава Европска унија и други донатори. Програм ће, између осталог, обезбиједити одржива стамбена рјешења за 74.000 избјеглих и интерно расељених лица. У Црној Гори је у току изградња 276 стамбених јединица и Дом старих у Пљевљима.

На састанку је постигнута сагласност о формирању радних група за израду Закона о социјалном предузетништву и измјени Закона о волонтеризму. Министар је такође најавио континуирану сарадњу са невладиним организацијама, како би се побољшали механизми за препознавање функција цивилног друштва и ојачале јавне политике.

Министарство рада и социјалног старања


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?