Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе ЦГ се састао са предсједником Парламента Републике Албаније

Објављено: 30.05.2016. 23:28 Аутор: Служба за односе с јавношћу
 

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић, након учешћа на Парламентарној Скупштини НАТО у Тирани, сусрео се са предсједником Парламента Републике Албаније Илиром Метом.

У отвореном и пријатељском разговору Мета је честитао премијеру Ђукановићу потписивање Приступног протокола са НАТО, и нагласио да ће Албанија бити међу првим земљама чланицама која ће га ратификовати.

Премијер Ђукановић је захвалио на честиткама, и на помоћи и подршци коју Албанија пружа Црној Гори, истичући да посебну важност за прогрес одређене земље у интеграцијама има став сусједа. Албанија је то чинила од првог дана, као и остале сусједне земље, што је важна легитимација Црне Горе за напредак ка пуноправном чланству у Алијанси, истакао је Ђукановић. Он је између осталог нагласио да је и Црна Гора исто тако спремна да подијели своја искуства из преговарачког прогеса са ЕУ, са пријатељима као што је Албанија.

Ђукановић и Мета су изразили задовољство развојем билатералних односа и сарадње, и размијенили мишљења о актуелним кретањима на Западном Балкану.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?