Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Марковић примио предсједника Врховног суда Републике Азербејџан Рамиза Рзајева

Објављено: 24.06.2016. 18:12 Аутор: Служба за односе с јавношћу
                                                                                                                  
Služba za odnose s javnošćuПотпредсједник Владе Душко Марковић примио је данас предсједника Врховног суда Републике Азербејџан Рамиза Рзајева.

Марковић је изразио официјелну и личну добродошлицу и упознао господина Рзајева са процесом приступања Црне Горе НАТО и ЕУ, са посебним освртом на реформу правосуђа, владавину права, као и значај усвајања и имплементације стандарда ЕУ.

Указавши на резултате које је Црна Гора остварила у свим важним областима, како на пољу унутрашње, тако и спољне политике, исказана је спремност за унапређење партнерских односа у свим областима.

Саговорници су закључили да се однос Црне Горе и Републике Азербејџан заснива на оствареним квалитетним резултатима билатералне сарадње, као и на спремности обије државе за даље унапређење партнерских односа.

Предсједник врховног суда Републике Азербејџан указао је на блискост правосудних система, као и важност поштовања европских стандарда, те честитао Црној Гори улазак у НАТО.

Састанку је присуствовала и предсједница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица.


Служба за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?