Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност поводом сусрета амбасадора Републике Словачке Романа Хлобена са потпредсједником Владе Црне Горе Милорадом Вујовићем

   
Амбасадор Републике Словачке Роман Хлобен је током данашњег сусрета са потпредсједником Владе Црне Горе Милорадом Вујовићем учешће опозиције у власти окарактерисао као конструктивно и примјерено европској пракси превазилажења политичких сукоба.

Обојица су се усагласила око пута Црне Горе у Европску унију, а Холбен је истакао да Словачка, као будућа предсједавајућа подржава проширење ЕУ.

Најављена је могућност сарадње Универзитета Словачке и Универзитета Црне Горе, као и интересовање словачких инвеститора за улагања у Црну Гору.

„Садашњи правни статус Владе Црне Горе није на задовољавајућем нивоу већ овај орган извршне власти дјелује као саморегулаторно тијело, па је због тога потребно донијети Закон о Влади. Због тога је и била покренута иницијатива о јавности рада Владе“, казао је потпредсједник Вујовић.

Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе Милорада Вујовића
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?