Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада није одбила већ је подржала предлог да повреде изборних права пређу у надлежност специјалног тужиоца

Поводом става потпредсједника Владе Милорада Вујовића, објављеног у суботу, 23. јула у дневном листу „Побједа“, у којем је критикован наводни негативан став Владе о Предлогу мишљења на Предлог закона о допуни Закона о Специјалном државном тужилаштву, којим су предлагачи посланици: Ранко Кривокапић, мр Дритан Абазовић и Зоран Миљанић предложили да повреде изборних права пређу у надлежност специјалног тужиоца, саопштавамо да Влада није одбила већ подржала ове измјене, али да је техничком грешком надлежних служби објављено супротно.

На заједничкој сједници Комисије за политички систем, унутршњу и вањску политику и Комисије за економску политику и финансијски систем одржаној у сриједу, 20. јула 2016. године министар правде изнио је низ стручних примједби на Предлог, али је на сједници закључено да Влади буде предложено да, уз уважавање стручне аргументације министра правде, прихвати предлог посланикâ Кривокапића, Абазовића и Миљанића уз процјену да такав став Владе треба да покаже њену спремност да додатно јача предизборно повјерење.

Техничком грешком до које је дошло усљед изузетно кратког рока за обраду материјала (сједница комисија завршена је у сриједу касно поподне, а материјал је требало припремити за сједницу Владе која је била заказана за наредно прије подне), аргументација министра правде изречена на заједничкој сједници Владиних комисија нашла се на сједници Владе као предложени став Владе. Како је ријеч о тачки дневног реда која је на 166. сједници Владе била предвиђена само за верификацију, дакле не и за расправу, грешка није уочена те се став министра правде појавио као став Владе што не одговара закључку владиних сталних радних тијела.

Поменути материјал је у суботу прије подне уклоњен са портала Владе како не би била уношена даља забуна, а грешка ће у формалном смислу бити отклоњена на наредној сједници Владе кроз верификацију записника са 166. сједнице.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?