Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Након 10 дана стигао предлог опозиције супротан регулативи и интересима Државе

Потпредсједнци Владе Проф. др Вујица Лазовић и Милорад Вујовић размијенили су данас дописе којима су представници парламентарне већине у Влади са једне стране и опозиције у Влади са друге изнијели коначне ставове у вези са Предлогом споразума са компанијом А2А.

Потпредсједник Вујовић је у допису навео да представници опозиције у влади изборног повјерења предлажу сљедеће: „А2А има обавезу да прода Држави Црној Гори, а Држава Црна Гора има обавезу да купи од А2А акције које посједује у ЕПЦГ по цијени од 250.000.000 еура, које ће Држава Црна Гора исплатити у 7 (седам) једнаких годишњих рата од којих ће прва рата бити плаћена у року од 60 дана од дана закључења Анекса уговора, а следеће рате у року од 60 дана од дана усвајања годишњег буџета Црне Горе“. У допису потпредсједника Вујовића се наводи да да ако А2А одбије овај предлог представници опозиције у Влади предлажу „Одлагање усвајања Приједлога Акционарског уговора до избора 26. сазива Скупштине Црне Горе и избора Владе послије парламентарних избора“.

Потпредсједник Лазовић је у одговору навео да први предлог представника опозиције представља правно нејасан концепт и да је нарочито споран са аспекта имплементације у постојећи Акционарски уговор. Међутим, предлог је прослијеђен компанији А2А уз позив да се уважи хитност и став о предлозима достави у што краћем року. Предлог представника опозиције за одлагање закључења уговора до избора нове владе оцијенен је, из више разлога који су прецизно побројани, као предлог који не обезбјеђује заштиту државних инетереса Црне Горе.



СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?