Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Ивановић примио амбасадора Турске Серхата Галипа: Политичка стабилност приоритет и услов економског развоја

Објављено: 29.07.2016. 17:48 Аутор: Служба за односе с јавношћу
                                                                                                         
Služba za odnose s javnošćuПотпредсједник Владе проф. др Петар Ивановић разговарао је данас са амбасадором Републике Турске у Црној Гори Серхатом Галипом.

Амбасадор је информисао потпредсједника Владе о тренутној ситуацији у Турској и активностима које та државе спроводи у циљу стабилизације ванредног стања. Он је изразио увјерење да ће се ситуација нормализовати у што краћем року, како би земља наставила са интензивним економским развојем и европским интеграцијама. Амбасадор Галип се захвалио на досадашњој веома конкстуктивној сарадњи и истакао да ће Турска наставити снажну подршку пуном учлањењу Црне Горе у НАТО. Подсјетио је да је Протокол о приступању Црне Горе НАТО прошао процедуру парламентарних тијела чиме су створени услови за његову ратификацију у Великој народној скупштини. 

Потпредсједник Ивановић је истакао да Црна Гора од обнове своје независности развија са Турском изузетно добру и плодотворну сарадњу. Заједнички је циљ да сарадња у наредном периоду јача, како кроз чланство у НАТО савезу, тако и кроз јачање економске билатералне сарадње двије земље. Ивановић је нагласио важност стабилизације ситуације у Турској за даљи просперитет и развој те земље и укупне међународне, посебно економске односе.

Разговарајући о заједничким пројектима који су реализовани у Црној Гори, саговорници су сагласни да су реализоване активности допринијеле побољшању квалитета живота грађана Црне Горе. Добар примјер је недавно отворен водовод у Рожајама. Галип и Ивановић су истакли значај пројеката у области пољопривреде и руралне инфраструктуре које је реализовала Турска развојна агенција (ТИКА) и сагласили да у наредном периоду треба појачати не само заједниче пројекте, већ и турске инвестиције у Црној Гори. У области пољопривреде већ постоје планирани пројекти који ће се реализовати у сарадањи са ТИКА-ом, али простора има и за нове идеје и иницијативе.


Служба за односе са јавношћу 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?