Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Засиједало ВНБ: Ситуација у ЦГ стабилна, потебно унаприједити сарадњу органа за спровођење закона

Објављено: 29.07.2016. 18:42 Аутор: Служба за односе с јавношћу
  
Služba za odnose s javnošćuВијеће за националну безбједност окончало је у сриједу, 27. јула 2016. под предсједањем предсједника Вијећа Мила Ђукановића, 8. Сједницу започету прошле седмице.

На сједници, на чијем је дневном реду било разматрање безбједносне ситуације у Црној Гори с посебним акцентом на стање у Котору, оцијењено је да је политичка, безбједносна и економска ситуација у Црној Гори стабилна. Предсједник Вијећа је, закључујући расправу, оцијенио да је у циљу учвршћења осјећаја безбједности и правне сигурности грађана Црне Горе, инвеститора и туриста нужно појачати активности Државе против организованих криминалних група које дјелују на простору Црне Горе.

Вијеће је, с тим у вези, закључило да је неопходно унаприједити функционалност и сарадњу органа за споровођење закона у циљу ефикаснијег супротстављања изазовима организованог криминала. Закључено је да је, из истог разлога, потребно додатно сагледати постојеће капацитете и организационо устројство Специјалног тужилаштва и Управе полиције.
              
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?