Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Рафет Хусовић разговарао са представницама мајки из Рожаја

22.08.2016. - Потпредсједник Владе Црне Горе Рафет Хусовић примио је данас представнице мајки из Рожаја Изету Режовић, Хајрију Калач, Мурадију Цамић, Аиду Курпејовић, Зелиху Мурић и Амиру Шкријељ.

Представнице мајки из Рожаја су упознале потпредсједника Хусовића са својим сазнањима да је уништена архивска документација на основу које би оне могле да остваре право на надокнаде за мајке са троје и више дјеце. Напоменуле да су са тим упознале потпредсједника Владе Милорада Вујовића и министра рада и социјалног старања Бориса Марића, као и све надлежне институције и да остају изричите у захтјеву да њихов проблем буде ријешен.

Потпредсједник Хусовић је саопштио да ће се укључити у рјешавање овог проблема тако што ће захтијевати да на релацији Министарство рада и социјалног старања – Центри за социјални рад у Беранама и Рожајама поново буду детаљно размотрени захтјеви и да документација поново буде прегледана. Рекао је да сматра да сви докази који су прихватљиви за суд треба да буду прихватљиви и за Центре за социјални рад.

Потпредсједник Хусовић је пренио представницама мајки из Рожаја да ће о проблему обавијестити Ужи кабинет и предсједника Владе и да сматра да ово питање треба рјешавати системски.

Кабинет потпредсједника Владе Рафета Хусовића
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?