Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио делегацију ПК Србије

Објављено: 22.08.2016. 23:28 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Služba za odnose s javnošću(Подгорица, 22. август 2016) - Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас делегацију Привредне коморе Србије на челу с предсједником Марком Чадежом.

На почетку разговора поздрављена је добра сарадња Привредне коморе Црне Горе и Привредне коморе Србије, уз оцјену да се у циљу снажења економске стабилности и интензивирања економског раста мора прво кроз регионалне видове сарадње, а онда и кроз шири процес интеграција, интензивирати партнерство између малих и посљедично, отворених економија Западног Балкана. Саговорници су се сагласили да у наведеном процесу коморски механизам сарадње има важну улогу.

Указано је да у наредном периоду треба додатно промовисати идеју пројекта „једна регија – једна економија“, афирмисати тзв. „Бијелу књигу“ у функцији отклањања пословних баријера, као и ојачати подршку малом и средњем бизнису кроз пружање савјета, континуирану едукацију и организацију тренинга.

Истовремено поздрављена је идеја формирања регионалних туристичких производа који би затим били пласирани на великим тржиштима, и констатован значај пружања подршке конзорцијумима за јачање конкурентности и промовисање различитих грана привреде.

На крају разговора премијер Ђукановић прихватио је позив да 27. октобра текуће године учествује на Коморском инвестиционом форуму Западног Балкана (КИФ ЗБ) с циљем давања подршке снажнијем повезивању и ангажовању бизинис заједница из региона када је ријеч о реализацији инфраструктурних и других пројеката који су важни за дугорочан економски просперитет Западног Балкана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?