Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање на тврдње невладине организације МАНС о наводном кршењу Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања

Генерални секретаријат Владе Црне Горе и сва министарства уредно и правовремено објављују све садржаје прописане Законом о финансирању политичких субјеката и изборних кампања што оповргава тврдње невладине организације МАНС објављене 23. августа 2016. према којима наводно највећи број институција на државном нивоу драстично крши Закон о финансирању политичких субјеката и изборних кампања јер не објављују на адекватан начин податке о предизборној потрошњи.

Обавезе буџетских потрошача прописане Законом о финансирању политичких субјеката и изборних кампања „Службени лист ЦГ“, бр. 52/2014 од 16. децембра 2014. године поштују се, када је ријеч о Генералном секретаријату Владе и министарствима у потпуности.

Сви садржаји доступни су на интернету на сљедећим линковима:

Генерални секретаријат Владе
Министарство правде
Министарство унутрашњих послова
Министарство одбране
Министарство финансија
Министарство вањских послова и европских интеграција
Министарство просвјете
Министарство културе
Министарство економије
Министарство саобраћаја и поморства
Министарство пољопривреде и руралног развоја
Министарство одрживог развоја и туризма
Министарство здравља
Министарство за људска и мањинска права
Министарство за информационо друштво и телекомуникације
Министарство рада и социјалног старања
Министарство науке

Што се тиче тврдњи НВО МАНС да подаци који су објављени наводно нијесу „адекватни“ Законом је прописано да контролу финансирања политичких субјеката и изборних кампања врши Агенција за спрјечавање корупције (Члан 4 Закона). С тим у вези Агенција је у складу са својим законским овлашћењима у одређеним случајевима указала појединим од наведених буџетских потрошача на непрецизности и недостатке у објављеним подацима након чега су подаци кориговани.

Влада Црне Горе, као најтранспарентнија Влада у Региону, и у складу са искреном опредјелјеношћу и посвећеношћу отворености и одговорности наставиће да правовремено и транспарентно објављује све релевантне информације о свом раду. Више пута исказано чврсто опредјељење Владе Црне Горе да његује истинску сарадњу са цивилним сектором не може бити нарушено ни објављивањем тврдњи које нијесу утемељене ни у Закону ни у чињеницама.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?