Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мајке из Рожаја најавиле након састанка са потпредсједником Хусовићем окончање протеста и повратак у Рожаје

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREПредставнице мајки из Рожаја саопштиле су вечерас након састанка са потпредсједником Владе Рафетом Хусовићем да прекидају протест испред Владе и да се враћају у Рожаје гдје ће сачекати окончање процедура у вези са њиховим захтјевима за остварење права за мајке са троје и више дјеце.

Састанску код потпредсједника Владе Рафета Хусовића су по налогу предсједника Владе Мила Ђукановића присуствовали и савјетник премијера Радоје Жугић и секретар Министарства рада и социјалног старања Никола Дедеић.

Дедеић је упознао представнице мајки из Рожаја са тренутном ситуацијом и обавијестио да су рјешења Центра за социјални рад Рожаја због битних повреда одредаба управног поступка поништена и враћена првостепеном органу на поновни поступак. Упознао их је и са сљедећим корацима који морају бити спроведени како би биле утврђене све чињенице и прикупљени додатни докази. Позвао је све мајке којима су поништена рјешења да се одазову позиву из Центра за социјални рад у Рожајама и доставе сву документацију која може бити валидна рекавши да ће сви ваљани докази и документи бити упућени Бироу рада који ће на бази нових доказа, доставити нова увјерења Центру за социјални рад како би тај орган у поновном поступку дониио нова рјешења.

Савјетник премијера Жугић је изразио жељу и спремност да помогне да се нађе најбоље рјешење и правни основ за рјешавање њиховог проблема.

Потпредсједник Хусовић је обавијестио представнице мајки из Рожаја да је о овом проблему разговарао и са предсједником ВЛаде, и да постоји спремност да све буде учинињено како би у складу са Законом била донијета позитивна рјешења за све мајке за које постоји минимум законских услова. Потпредјседник Владе је рекао да ће се потрудити са процедуре прописане Законом буду убрзане те је стога позвао мајке да прекину протест и да завршетак процедура сачекају код својих кућа.

На крају састанка присутне предстванице мајки из Рожаја су захвалиле на пријему и изразиле задовољство што добиле увјеравања од стране предстваника Владе да ће им се помоћи да остваре своја права и најавиле су да ће одмах прекинути са протестима испред Владе и да ће се вратити у Рожаје.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?