Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе изразио саучешће поводом смрти дугогодишњег предсједника Националне заједнице Црногораца Хрватске др Радомира Павићевића

Предсједник Владе Мило Ђукановић изразио је у име Владе и у своје име саучешће Националној заједници Црногораца Хрватске поводом смрти др Радомира Павићевића, дугогодишњег предсједника Заједнице.

„Др Павићевић ће остати упамћен по немјерљивом доприносу очувању националног и културног идентитета црногорске националне мањине у Републици Хрватској, и уздизању угледа Националне заједнице Црногораца, као и повезивању наше дијаспоре у региону, Европи и широм свијета. Он је истински био лојалан новој домовини Хрватској, у којој је остварио блиставу професионалну каријеру, али је исто тако остао до посљедњег дана привржен завичају, градећи мостове сарадње, повјерења и добросусједства између своје Црне Горе и своје Хрватске и у најтежим временима“ – наводи се у телеграму саучешћа предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића упућеној предсједнику Националне заједнице Црногораца Хрватске Данилу Ивезићу.

Премијер је навео и то да у Црној Гори посебно цијенимо посвећеност и допринос Националне заједнице Црногораца и др Павићевића лично обнови црногорске државности.

„С поштовањем и захвалношћу чуваћемо сјећања на његову личност и памтити трајне заслуге за јачање веза Националне заједнице Црногораца Хрватске с матичном државом“ – закључује се у телеграму саучешћа.
 
Предсједник Владе је упутио телеграм саучешћа и породици покојног Радомира Павићевића.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?