Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Душко Марковић изразио саучешће амбасадору Италије Винћенцу Дел Монаку

Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Душко Марковић упутио је амбасадору Републике Италије у Црној Гори Винћенцу Дел Монаку телеграм саучешћа поводом људских жртава у разорном земљотресу који је погодио Италију.

„Све нас у Црној Гори потресла је вијест о страшној трагедији која је задесила Централну Италију, и погибији великог броја ваших грађана. Много од оног што природне катастрофе поруше, може поново да се изгради, али људски животи су ненадокнадив губитак, као и бол коју осјећају породице погинулих“ – наводо се и телеграму саучешћа.

Потпредсједник Марковић даље наводи да се ипак утјеха може проналазити у солидарности коју показују пријатељске земље, а Црна Гора је свакако једна од њих, јер тај вид подршке не признаје државне границе.

„Видио сам и снимке грађана Аматричеа, Акумолија и Пескаре дел Тронто, који голим рукама уклањају рушевине и спашавају животе, што је у оваквим тренуцима највеће и најплеменитије што се може замислити и остварити. Вјерујем да нема те невоље коју солидарност није у стању да превлада. Молим Вас да породицама жртава и званичницима Републике Италије пренесете изразе мог дубоког саучешћа“ – наводи се у телеграму саучешћа потпредсједника Владе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?