Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Ивановић одговорио министру Мугоши поводом његове изјаве на ТВ Вијести

Министри би да су туристи

Иако су имали довољно времена, министри пољопривреде из опозиције Поповић и Мугоша нијесу урадили ништа да спријече појаву болести квргаве коже говеда. Период инкубације ове болести је 10-20 дана. Први случај болести квргаве коже говеда на територији Црне Горе евидентиран је 21.07.2016. у општини Гусиње. То је 64 дана након што је мени престао мандат и именован Поповић, односно 24 дана након што је за министра пољопривреде именован Мугоша. Ако је природа болести тако добро позната Мугоши, као што тврди, још је више проблематично зашто није предузео ништа.

Такође, у свом реаговању Мугоша износи неистине. Министарство пољопривреде се обратило 18. маја Комисији за економску политику и тражило мишљење Министарства финансија. То је дио процедуре коју Мугоша очигледно не познаје. Министарство финансија је ћутало 28 дана. Да је одговор послат одмах, а не послије 28 дана, о Информацији би се дискутовало раније на Комисији.

Иако тврди да веома много зна, Мугоша није промијенио ни један једини зарез у припремљеној Информацији, а камоли додао нови аргумент. Не чуди што Мугоша не зна колико је запослених у Министарству пољопривреде завршило смјер сточарство, јер није имао времена да се са њима сретне. Од када је постао министар ушао је у Управу за безбједност хране једном и то на пропутовању за Опасаницу гдје је пребацио пчеле. Срећа што о свему постоји траг! Црна Гора је добила вакцине прије Србије и Македоније. Жао ми је што Мугоша нема тако добра пријатељства и познанства.

Не знам да ли су Поповић и Мугоша на туристичком пропутовању у Министарству пољопривреде. Знам да се о раду сваком од нас суди на основу резултата. О мом раду свједоче резултати. Колико год се трудили опозиционих министри их не могу умањити. О томе говоре нова радна мјеста у пољопривреди, повећана прозиводња, завршени водоводи, обезбијеђена средства за инвестиције, итд. Умјесто што убјеђује себе, нека Мугоша и Поповић са црногорском јавношћу подијеле своје успјехе и резултате у пољопривреди.

Проф. др Петар Ивановић
Потпредсједник Владе Црне Горе
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?