Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе ЦГ Мило Ђукановић примио члана Предсједништва БиХ Драгана Човића

Објављено: 30.08.2016. 02:32 Аутор: Служба за односе с јавношћу
                                                 
Služba za odnose s javnošću(Подгорица, 29.08.2016.) Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас члана Предсједништва Босне и Херцеговине Драгана Човића, који борави у радној посјети Црној Гори.

Заједнички је констатовано да пријатељски односи Црне Горе и БиХ могу служити за примјер другима и да стабилан и сигуран регион, у којем постоје добросусједски односи и јасна европска перспектива, представља предуслов просперитета свих земаља. На тој линији, истакнут је значај Берлинског процеса у оквиру којег су све државе Западног Балкана потврдиле неопходност међусобне сарадње, као и са ЕУ, како би реализацијом заједничких инфраструктурних пројекта допринијели повећању конкурентности региона, подстицају раста и запошљавања.

Премијер Ђукановић је оцијенио веома значајним постојећи ниво политичког дијалога и укупне сарадње и истакао да ће Црна Гора наставити да подржава пут интеграција БиХ, изражавајући спремност за пренос знања и искуства црногорске администрације у испуњавању обавеза из европске и евроатлантске агенде.

Члан Предсједништва БиХ Драган Човић је указао на опредијељеност да се у наредном периоду додатно интензивира сарадња у свим областима од обостраног интереса. Упутио је истовремено честитке поводом досадашњег напретка који је Црна Гора остварила на плану евроатлантске и европске интеграције, истакавши значај ових процеса за укупну стабилност региона, посебно у свијетлу актуелних глобалних изазова.

У разговору су размијенили мишљења и о актуелним кретањима у региону.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Фотографије у већој резолуцији и видео снимак бољег квалитета можете преузети са ФТП сервера Владе ЦГ.
Параметри за приступ:

Линк: хттп://195.66.166.68/уплоад/УСЕР1
Корисничко име: усер1
Лозинка: 28фрWYК4Лс9Е
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?