Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједница Владе Азра Јасавић на прослави 70 година од доласка сестара фрањевки у Црну Гору

Објављено: 25.09.2016. 00:06 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИЦЕ ВЛАДЕ

Потпредсједница Владе Азра Јасавић данас је присуствовала прослави поводом 70 година од доласка сестара фрањевки из Словеније у Црну Гору и 50 година њиховог хуманитарног рада у Петровцу. Том приликом потпредсједница Јасавић је у своје лично име и у име Владе Црне Горе честитала јубилеј. Ово удружење броји 130 часних сестара из региона, које службују и раде у здравственим установама Црне Горе.

„Бити посвећен људима, њиховим потребама, бринути о њима, олакшати њихову патњу и бол, рјешавати њихове проблеме, несебично дајући најбољи дио себе, значи бити посвећен универзалним вриједностима које нас обједињавају у јединственој етичкој вертикали свих цивилзацијских кругова. Часне сестре фрањевачког реда управо то раде од првог дана доласка у Црну Гору и Петровац. Ових 130 часних сестара представљају ниску бисера које красе мултиетничку Црну Гору. Оне су свјетлост нашег свијета и зато јесу наша снага”, истакла је Јасавић.

„Спремне да живот посвете племенитим циљевима, помирене са собом и свијетом који их окружује, спремне да служећи Богу и људима учине што више на сопственом духовном уздизању, чинећи свијет бољим, сестре фрањевачког реда заслужују посебно поштовање сваког разумног грађанина Црне Горе“, истакла је Јасавић.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИЦЕ ВЛАДЕ 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?