Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Лазовић састао се са државним подсекретаром Министарства дигиталних послова Пољске Каролом Оконским

Потпредсједник Владе и министар за информационо друштво и телекомуникације проф. др Вујица Лазовић састао се у оквиру ИНФОФЕСТ-а са државним подсекретаром Министарства дигиталних послова Пољске Каролом Оконским.

На састанку је потпредсједник Лазовић истакао да је Црна Гора достигла завидан степен развоја информатике и телекомуникација и по многим рјешењима која се свакодневно примјењују, лидер је у региону. ИЦТ сектор у Црној Гори је добро развијен и конкурентан је на регионалном нивоу, прије свега захваљујући постојању снажних телекомуникационих оператера са страним капиталом. Подстицање инвестиција за развој фиксних и мобилних комуникационих мрежа, као и валоризација телекомуникационе инфраструктуре у државном власништву и дигиталне дивиденде задаци су на којима се предано ради. Њихова реализација, гарантује да ће сектор електронских комуникација и даље бити стуб развоја црногорске економије и значајан сегмент бруто домаћег производа (БДП), рекао је потпредсједник Лазовић.

Потпредсједник Лазовић и државни подсекретар Оконски сложили су се данас да двије земље имају односе на нивоу веома доброг партнерства и да постоје велики потенцијали за даљи развој сарадње, нарочито у областима као што су информационе комуникационе технологије, као и цјелокупне сарадње између двије државе.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?