Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеф Мисије Црне Горе при ЕУ Бојан Шаркић предао акредитивна писма предсједнику Европског савјета Доналду Туску

mvpeiШеф Мисије Црне Горе при ЕУ, амбасадор Бојан Шаркић, предао је данас акредитивна писма предсједнику Европског савјета Доналду Туску.

У разговору који је услиједио размијењена су мишљења о европској перспективи Црне Горе и њеном напретку у интеграцијама.

Амбасадор Шаркић је изразио посебну захвалност предсједнику Туску за његову личну подршку демократским стремљењима Црне Горе, исказану и снажним пријатељским порукама на свечаној прослави десетогодишњице црногорске независности у Подгорици. С тим у вези, указао је на напоран пут који је Црна Гора прешла, како у сусрет независности, тако и у периоду након обнове, и изразио очекивање наставка подршке европских партнера у остваривању наших стратешких циљева.

Уз разумијевање актуелног тренутка и бројних изазова са којима се већ неко вријеме суочава Европска унија, амбасадор Шаркић је подвукао посвећеност свих црногорских институција марљивом испуњавају обавезе из европске агенде.

Предсједник Туск је оцијенио да се ради о значајном тренутку за Црну Гору на оба интеграциона колосијека. Уважавајући напредак који је Црна Гора остварила у досадашњем периоду, изразио је очекивање да је велико финале европског пута близу. У том контексту, подвукао је да је Црна Гора најбоље припремљена земља међу кандидатима у интеграционом процесу који је веома захтјеван.

Предсједник Европског савјета је додао да Црна Гора може да рачуна на његову личну подршку, те да је клуб њених пријатеља у Бриселу веома широк.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА И ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?