Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Лазовић састао се са директором Бироа за развој Међународне уније за телекомуникације Брахимом Саноуом

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću 
  
             
Потпредсједник Владе и министар за информационо друштво и телекомуникације проф.др Вујица Лазовић састао се данас са директором Бироа за развој Међународне уније за телекомуникације (ИТУ) Брахимом Саноуом поводом Националне тачке размјене интернет саобраћаја (МИXП) у Подгорици.

Потпредсједник Лазовић је истакао да је студија изводљивости успостављања Националне тачке размјене интернет саобраћаја (МИXП-а) у Црној Гори, показала да је то неопходан алат за поспјешивање развоја интернет сервиса, снижавање цијена услуга интернета, растерећивање линкова за глобални приступ интернету, побољшавање квалитета услуге приступа интернету и сигурности комуникација, како у погледу заштите личних података, тако и у погледу безбједности мреже, за повећање ефикасности бизниса и привређивања. Веома је важно да једна земља има успостављену Националну тачку размјене интернет саобраћаја, што смо, у сарадњи са Универзитетом Црне Горе, тј. његовим Центром информационог система, Агенцијом за електронске комуникације и поштанску дјелатност, као и уз помоћ Теленора и Црногорског Телекома, а уз велику помоћ иностраног партнера Међународне уније за телекомуникације и успјели да реализујемо. На тај начин смо направили корак даље ка постизању унапријед зацртаних циљева, рекао је потпредсједник Лазовић.

Потпредсједник Лазовић и директор Саноу обишли су просторије МИXП-а и истакли спремност за наставак и унапређење сарадње Министарства за информацино друштво и телекомуникације, Универзитета Црне Горе и националне ИЦТ заједнице са Међународном унијом за телекомуникације (ИТУ). 

Министарство за информационо друштво и телекомуникације

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?