Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио предсједника Одбора директора Тосјали Холдинга

Služba za odnose s javnošćuПредсједник Владе Мило Ђукановић примио је предсједника Одбора директора Тосјали Холдинга Фуата Тосјалија који борави у посјети Црној Гори и никшићкој Жељезари која послује у власништву ове корпорације.

Премијер Ђукановић исказао је задовољство приликом за наставак разговора и сарадње са челним људима компаније Тошчелик, истичући опредијељеност Владе да подржи пројекте развоја у Црној Гори. Ђукановић је подсјетио на развојни замајац у Црној Гори, изградњу ауто-пута, подморски кабал, изградњу другог блока Термоелектране, као и више туристичких ризорта на приморју и сјеверу. У таквом амбијенту од изузетног је значаја и даљи развој индустрије, очување капацитета који имају перспективу и подршка развоју, казао је Премијер.

Предсједник Владе посебно је истакао важност валоризације ресурса и очувања индустријске културе у Црној Гори. У години јубилеја, 60-ој годишњици никшићке Жељезаре, изузетан је значај перспективе те компаније и Никшића као индустријског центра Црне Горе, кроз повећање производње и запослености на здравим и реалним основама, казао је Ђукановић.

Челни човјек Тосјали Холдинга Фуат Тосјали захвалио је Влади и Предсједнику на досадашњо подршци, напомињући да су Црна Гора и Жељезара изузетно значајни за његову компанију. Упркос негативним свјетским трендовима на тржишту, компанија Тосјали холдинг успјела је да очува радна мјеста, редовно исплати зараде и одржи ниво проузводње, казао је предсједник одбора директора. Тосјали је информисао Премијера о плановима за наредне инвестиције у Жељезари под руководством новог директора Еркута Алкаја, прије свега о производњи и пласману легираних и специјалних челика у Турску и на друга европска тржишта.

Корпорација Тосјали Холдинг има 22 фабрике и око двије милијарде еура инвестиција, након чије реализације очекује производњу 25 хиљада тона челика дневно.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?