Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић изразио саучешће поводом смрти Шимона Переса: Обиљежио епоху и оставио неизбрисив траг у историји

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић изразио је у име Владе и у своје име најдубље саучешће предсједнику Владе Државе Израел Бењамину Нетањахуу поводом смрти бившег израелског премијера Шимона Переса.

„Шимон Перес ће остати упамћен као један од најзначајнијих оснивача и градитеља Државе Израел, државник који је обиљежио једну епоху, и оставио неизбрисив траг у историји своје земље и великог израелског народа. Током свог дугог и часног живота, он се са једнаким ентузијазмом борио за безбједност и развој Државе Израел, и за мир на Блиском истоку, неуморно промовишући идеје мултиетничности, толеранције и разумијевања, зашта је заслужио и Нобелову награду. Морални принципи којима се руководио остају као путоказ у свјетској политичкој историји“ – наводи се у телеграму саучешћа предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића упућеном предсједнику Владе Државе Израел Бењамину Нетањахуу.

Премијер Ђукановић у телеграму истиче да му чни изузетну част то што је имао прилику да упозна предсједника Переса, и да с њим разговара о развоју и правцима сарадње између наших пријатељских народа и земаља.

„Са пијететом ћемо чувати успомену на личност предсједника Переса, и на његове заслуге не само за Израел и регион, већ за цијели свијет. Његово визионарство и хуманизам остају као трајни завјет новим покољењима у борби за изградњу бољег и праведнијег свијета“ – закључује се у телеграму саучешћа предсједника Владе Мила Ђукановића.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?